MURTERSKI KARATAŠI USPJEŠNO DEMONSTRIRALI NAUČENE VJEŠTINE I ZASLUŽILI VIŠE POJASEVE

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Sport

Polaznici Karate kluba Murter, u četvrtak, 24. lipnja, su maloj dvorani Sportske dvorane Murter, polagali za više pojaseve, a demonstracijom naučenih vještina njih 14 ‘zaslužilo’ je narančasti pojas (7.KYU), četvero žuti (8.KYU) te je jedan mali početnik za svoj trud nagrađen bijelo žutim pojasom (9. KYU).

Zbog epidemioloških mjera, ovaj put nažalost, polaganje pred licenciranim ispitivačem Darkom Trošićem nisu mogli pratiti roditelji, no mlade murterske karataše ni odsustvo roditelja i podrške publike nije omelo u vrhunskoj prezentaciji naučenih tehnika koju su svi odradili kao mali profesionalci pod vodstvom njihovih iskusnih trenera Luke Čupića i Josipa Kneževića.

14 karataša, ‘okrunjenih’ narančastim pojasom jučer su po prvi puta pred komisijom  ‘ulazili’ borbe jedan na jedan, ali bez opterećenja o bodovima i pobjedi, već su samo uspješno pokazali koliko su dobro usavršili tehnike.

– Pohvalio bi sve karataše našeg kluba, ovi rezultati proizlaze iz njihove želje, truda i strasti s kojom oni vrijedno treniraju. Zahvalio bi također i svim roditeljima koji su velika potpora, kako nama kao trenerima jednog ‘mladog’ kluba, tako i svojoj djeci u stalnom napretku u ovom sportu – kazao je trener Čupić.

Nakon uspješnog polaganja za više pojaseve sportašima su podijeljene majice Karate kluba Murter koje će, vjerujemo, svi ponosno nositi tijekom ljetne pauze od treninga.

– Zahvaljujemo Općini Murter-Kornati na financijskim sredstvima za majice, ali i još jednom ističem važnost i zadovoljstvo zbog dobrih uvjeta za rad kojih nam u ovoj dvorani ne manjka. Nadam se da ćemo od jeseni stvoriti preduvjete za sudjelovanje u međuklupskim najecanjima kao još jednu ‘stepenicu’ više – za kraj je poručio trener Josip Knežević.