MURTERSKI KAFIĆI OD DANAS RADE “PUNOM PAROM”!

Aktivnosti 365 Magazin Murter - Kornati Scena

Prije nepuna dva mjeseca, točnije 16. ožujka, kad su prestali s radom murterski ugostiteljski objekti koji u ponudi imaju uslugu posluživanja pića- popularniji kao kafići, danas su opet otvorili svoja vrata starim i novim gostima. Restorani uglavnom  još čekaju bolja vremena, krateći dane u pripremanju svojih objekta za prihvat gastro ljubitelja. 

Iako je dugo priželjkivan ponedjeljak, ponajviše za vlasnike objekata kojima je ovo primarna djelatnost i posao od životne egzistencije, osvanuo vjetrovit i kišovit, gosti su jedva dočekali popiti svoje jutarnje kave ili pivo poslije ručka, unutar objekata. Oni željni zraka, sjeli su na skrovite vanjske štekate, uživajući u druženju između kišnih kapi.
Mjere propisane za rad od strane HZJZ poštuju se u svim objektima, istaknuto je radno vrijeme kafića od 6 do 23 sata, udaljenost između različitih grupa posjetitelja od 1,5 metara, svi su opremljeni s dezinficijensima, uklonjeni su cjenici, a sjediti se, prema odlikama, može i na vanjskom i unutarnjem dijelu kafića.

Od kafića danas smo otvorene zatekli: caffe bar Torkul, caffe bar Krešimir, caffe bar Leopold, caffe bar Coretto, Porto s Capitan Club, La Playa i Reful, a o opuštenom ambijentu svjedoče i priloženi kadrovi s lica mjesta!

Od restorana, prema prvim saznanjima, s radom je započela konoba “Boba”, a ostali  su u velikim pripremama oko prilagodbe prostora- vlasnici se  nadaju da bi mogli dočekati prve goste početkom lipnja, jer kažu, za sad nemaju za koga raditi.