MURTERSKI I KORNATSKI CHEFOVI KUHAJU ZA PETRINJU, GLINU I SISAK

Aktivnosti 365 Gastro Korisne Informacije Magazin Murter - Kornati Nekategorizirano Općina Murter - Kornati TZO Murter Kornati

Akciji pomoći obiteljima koje su doživjele strahovitu kalvariju nakon razornog potresa, priključili su se i vlasnici restorana, kuhari iz Murtera i Kornata koji su se udružili s ciljem da kuhaju i dostavljaju veliku količinu kuhanih jela na ugrožena područja dok god to bude potrebno. Pozivaju sve kolege kuhare, dobavljače, proizvođače hrane i veleprodaje, da im se priključe u akciji svojim doprinosom, kako bi lanac kuhanja toplih obroka i dostave na područja pogođena potresima funkcionirao dokle god bude potrebe za podjelom toplih obroka obiteljima koji su ostali bez ičega.

Humanitarnoj akciji u organizaciji lokalnih kuhara priključili su se i dobavljači te veleprodaje s koji inače rade opskrbu murtersko- kornatskih restorana i to s područja Šibensko- kninske i Zadarske Županije, koji su ih podržali u kuhanju brojnim donacijama potrebnima za pripremu brojnih porcija jela. Posljednjih nekoliko dana skuhala se velika količina toplih obroka- gulaš od junetine, grah s kobasicama i bolognese, a posude s hranom koje su kuhari danas oko 14 h osobno dostavili u Petrinju, na gradski trg gdje se nalazi šator Crvenog križa u kojem će se vršiti podjela toplih, svježe pripremljenih obroka.

Kuhari s područja Murtera i Kornata organizirali su se tako da i ubuduće planiraju kuhati po potrebi i osobno dostavljati skuhana jela, te pozivaju sve voljne za sudjelovanje, bilo kroz pomoć u donacijama namirnica ili pripremi hrane, da im se priključe u ovoj akciji koja će trajati dok god to bude potrebno stanovnicima potresom pogođenog područja.

Murterini su od prvih sati kobnog podrhtavanja tla oko gradova Petrinje i Siska te okolnih sela aktivno uključeni u pomoć potrebitima koji su ostali bez krova nad glavom, na hladnim ulicama, gladni i pothlađeni. Stanovnici ovih potresom pogođenih krajeva koji desetljećima rado ljetuju u Murteru, dio su lokalne zajednice i dragi prijatelji, kojima im u ovim teškim životnim trenucima žitelji i lokalna vlast Murtera nastoje pomoći volonterskim radom i srcem kako bi im olakšali dane traumatične životne drame.