MURTERSKE UDRUGE POTPISALE UGOVORE S OPĆINOM: ‘OVO MJESTO ŽIVI OD VAS LJUDI’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Razno

Predstavnici murterskih udruga su, u ponedjeljak, 9. siječnja 2023. godine, potpisali ugovore o dodijeli financijskih sredstava osiguranih od Općine Murter-Kornati, a za tu je svrhu u općinskom proračunu izdvojen planirani iznos u 2023. godini 63.707 eura.

Osim iznimnog prirodnog bogatstva naše Općine koje dugujemo tek geografskom položaju i ‘naklonjenosti zvijezda’, jedan od vrijednijih, ako ne i najvrijedniji dio društva, su pojedinci koji djeluju kroz mnogobrojne udruge na gotovo svim područjima kulturno-umjetničkog stvaralaštva. One čuvaju, podsjećaju i oživljavaju pomorsku, kulturnu, jezičnu, umjetničku i prirodnu baštinu ali i stvaraju mnoštvo sadržaja za svoje sumještane i goste tako da u Murteru ni u ‘najtiše doba godine nije tiho’.

Općina je izdvojila maksimalno sredstava koliko je mogla, svi bi voljeli da su to veći iznosi, išli smo po vašim planovima i programima. Ovo mjesto živi od vas ljudi i zato smo vam uvijek na raspolaganju i znate da nam se uvijek možete obratiti za bilo kakvu vrstu pomoći kao što se i vi odazivate svaki put kada od vas nešto trebamo – rekao je načelnik Toni Turčinov ovom prilikom.

Dodijeljena sredstva:

 1. Kulturno umjetnička udruga ‘Zaokret’ 4.645 eura
 2. Dramski amateri Murter 8.892 eura
 3. Župni pjevački zbor ‘Sv. Mihovil’ 3.318 eura
 4. Udruga ‘Latinsko idro’ 18.581 eura
 5. Udruga ‘Kornatski pčelari’ 1.327 eura
 6. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja ‘Argonauta’ 5.309 eura
 7. Udruga umirovljenika i starijih osoba Murter 1.991 eura
 8. Karnevalska udruga ‘Murterske poklade’ 7.963 eura
 9. SKUD Kreativac 4.912 eura
 10. Udruga Kumatari 2.522 eura
 11. KUD Zavor 4.247 eura

 

Također, važno je napomenuti da su mnoge od naših udruga aktivne i ažurne pri prijavama svojih projekata na razne natječaje, pa su tako projekti Dramskih amatera, SKUD-a Kreativac i najveće murterske udruge Argonauta za 2023. godinu odobreni od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.