MURTERINI PORAZILI “HEROJE” REZULTATOM 5:1

Sport

Subota je za MNK Murter bila u znaku dva važna susreta, kadeti su odnijeli pobjedu nad MNK Kijevo, dok su seniori premoćno nadigrali protivnika iz Vodica, MNK Heroje.

Županijska kadetska liga, u ovogodišnjem turniru koji je oformljen od tri jake malonogometne ekipe u sastavu MNK Crnica, MNK Murter i MNK Kijevo,u subotu su od 14- 18 sati odigrali međusobne utakmice, koje su okončane sljedećim rezultatima:
MNK Crnica- MNK Murter 7:4
MNK Crnica- MNK Kijevo 5:4
MNK Murter- MNK Kijevo 8:2

Trener kadeta, Ivan Zorica, među igračima od milja zvan “Zmija”, zadovoljan je razvojem igre, s obzirom na činjenicu da su bili oslabljeni za članove koji nisu igrali zbog prehlade.

Seniori su u sklopu derbija 2. lige, u kojoj u prva dva kola igraju protiv MNK Heroji i MNK Šibenik u borbi za prvo mjesto. U 1. kolu drugog dijela stanje među klubovima je utijesno, s nekoliko bodova razlike, gdje MNK Murter ima bod više od MNK Jezera, a slijede ih MNK Šibenik i MNK Heroji koji su na četvrtom mjestu.

U susretu s MNK Heroji, koji se igrao također u subotu, u 20:15 sati, Murterini su ojačani Josipom Vukičevićem iz Crnice i Ivanom Bezmalinovićem iz Splita, rezultatom 5:1 pobijedili su Vodičane. Od zagrijavanja prije utakmice, u zraku se osjećao adrenalin  igrača i Uprave kluba koji se mogao rezati motornom pilom. Tajnik Pešić, koji izrazito emotivno doživljava svaku utakmicu, napravio je toliko koraka po dvorani, da je bilo lakše pratiti lopte koje su se zagrijavale s igračima, bez da se promatraču zavrti u glavi. Trener Vrcan, s druge strane, iskoristio je navalu  uzbuđenja i nestrpljenja prije utakmice za “zabijanje trica” na košarkašom košu, uz pjevanje refrena glazbe s razglasa. Predsjedniku Skračiću još uvijek zadivljujuće dobro polazi za rukom održati balans kad je u pitanju kontrola emocija, “zabavljao” se vizionarskim planovima za skoru budućnost marketinških aktivnosti unutar kluba, kako bi se momčadima omogućili još bolji i kvalitetniji uvjeti treniranja.

Vođeni trenerom Mirkom Vrcanom, novim igračima i ojačani pokroviteljima, čiji se se broj povećati kroz nove planove Uprave, Murterini nastavljaju trenirati žestokim tempom, kako bi se opet vratili među prvoligaše. Pred sobom, kako složno ističu u Upravi kluba, imaju dugoročan cilj- povratak u društvo prvoligaša.

Oznake , , ,