MURTER ZASJAO U BLAGDANSKOM RUHU

Magazin Murter - Kornati Razno

Murter i ove godine, mještanima i gostima, donosi pravi blagdanski duh koji je započeo ‘svjetlucavim’ ukrašavanjem mjesta i paljenjem prve adventske svijeće na Rudini kojom je najavljeno vrijeme početka Došašća.

– Općina Murter-Kornati i ove je godine dala sve od sebe da nam svima, u ova izazovna vremena, predbožićno iščekivanje učini što ljepšim. Uglavnom smo mjesto ukrasili prošlogodišnjim ukrasima, ali moramo napomenuti da smo se pobrinuli za nabavku i nekih novih ukrasa u vrijednosti od pet tisuća kuna – kazali su iz Općine.

Naime, nova osvijetljena božićna drvca krasit će zelene površine i parkove, a posebno divljenje zasigurno će i ove godine izazvati ‘obitelj’ drvenih snjegovića, koje je prošle godine izradio naš mještanin dobra duha, vrijedni Miro Novković prema idejnoj zamisli mještanke Nine Petek Turčinov.

Također, koroni unatoč, Turistička zajednica u suradnji s Općinom, Argonautino Jedro, SKUD Kreativac i DV Pčelica i ove godine spremaju prigodni program za velike i male s raznim blagdanskim sadržajima o ćemu ćete biti uskoro obaviješteni.

Svim Murterkama i Murterinima u ovom najsvečanijem i najveselijem dijelu godine želimo mir, zdravlje i radost, a u fotogaleriji pogledajte kako nam je naše malo misto zasjalo u blagdanskom ruhu.