MURTER U SUBOTU DOMAĆIN JEDNE OD UTRKA ‘ ZIMSKE OTOČNE TRAIL LIGE’. PRIJAVE SU U TIJEKU

Murter - Kornati Sport

Započelo je prvo kolo Zimske otočne trail lige, a naš otok je i ove godine domaćin jedne od utrka koja će se održati u subotu, 21. siječnja u organizaciji Atletskog kluba ‘Okit” iz Vodica uz pokroviteljstvo Općine Murter- Kornati,  TZO Murter- Kornati I NP Kornati. Prijave su započele i traju do petka 20. siječnja u ponoć na  www.stotinka.hr ili ranije u uredu TZO Murter-Kornati.

 

Natjecatelji će trčati u 3 kategorije – Dječjoj, koja je duga 5 km s 200 metara uspona i spusta, Kratkoj – dužine 15 km s 500 metara uspona i spusta, te Dugoj dužine 28 km s 1000 metara uspona i spusta, a startnine u iznosu od 20 eura oslobođena su djeca do 16 godina.

 

-Start utrke u subotu bit će u 10.30 sati s Rudine za sve kategorije, a cijenu startnine su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok te okrjepa duž staza.  – poručili su organizatori koje možete kontaktirati za dodatne informacije na https://www.facebook.com/akokitvodice, na email: okit.vodice@gmail.com ili mobitel: 0915279764.

 

Inače, Otočna trail liga kroz nekoliko kola održat će se i na Prviću, Zlarinu, Kapriju, Tribunju, Žirju, Kornatima i okolici. Liga se održava tijekom cijele godine, ali na dva dijela, u zimskim mjesecima i onima nakon ljeta. Uz vrijedne članove kluba organizaciju lige pomogli su i podržali brojni prijatelji, pokrovitelji i sponzori. Uz jedinice lokalne samouprave i turističke zajednice koji su neizostavni dio Otočne lige, ovogodišnje izdanje podržali su sljedeći sponzori: HEP d.d., Prijatelji mora d.o.o. (Laboratoires de Biarritz), TEC Gradnja d.o.o., Stina d.o.o., Hidro radovi Sagena d.o.o., LAG more. Uz gradove Vodice i Skradin, općine Pirovac, Tribunj, Murter – Kornati i njihove turističke zajednice organizaciji lige pomaže i TZ Zlarin, kao i NP Krka i PP Vransko jezero.