MURTER SVEČANO DOČEKAO PRVAŠIĆE UZ PRIREDBU I POKLONE

Korisne Informacije Magazin Murter - Kornati

Tradicionalno je u murterskoj Osnovnoj školi Murterski škoji upriličena svečanost za prvašiće, u nadsvođenom atriju ulaza u školu. U tekućoj školskoj godini, 2020/21, upisano je šesnaest djece, a učiteljica ovogodišnjih prvašića je Živana Stegić Ivas.

Murterski su prvašići, poput još nekih vršnjaka u državi, tjedan dana kasnije stupili u učionicu zbog posebnih okolnosti uzrokovanih mjerama samoizolacije nekih od djelatnika škole, no to nije umanjilo njihovo uzbuđenje, kao ni ushit roditelja, koji su ponosno, iako pod maskama i uz pokoju suzu ispratili djecu do njihovih prvih školskih klupa. Preplavljena emocijama je bila i sama učiteljica, koja će u četiri godine imati priliku upoznati svoje nove učenike, te na njih prenijeti potrebno znanje, ali prije svega, u suradnji s roditeljima i djecom, učiniti sve da im dolazak i boravak u školi te učenje budu uvijek veselje i radost.

Učenike i roditelje, prigodnim pozdravima i programom dobrodošlice, dočekala je njihova učiteljica Živana Stegić Ivas uz učenice petog razreda, koje su priredbom prvaše razveselile pjesmom, recitacijama i plesnom točkom.
Načelnik Općine Murter Kornati, Toni Turčinov, donio je priređene poklone- kreativne kutije za likovno izražavanje, koje im zbog epidemioloških mjera ipak nije mogao sam uručiti, već su odložene u učionici čekale na podjelu. U svom obraćanju prvašićima i njihovim roditeljima, načelnik Turčinov poručio je prvašima da na ovo novo životno putovanje, gdje polako napuštaju svijet igre i ulaze u jedan novi svijet stjecanja znanja, krenu s osmjehom i veseljem, da zadrže dječju ushićenost te da budu vrijedni i na ponos svojim roditeljima, braći, sestrama, učiteljici.
Pozvao ih je da uče, trude se i prije svega paze jedni na druge, da njeguju prijateljstva koja ćete steći tijekom školovanja, kao nešto najvrjednije što će nositi u svojim srcima, te zaželio sretno i uspješno školovanje.