MURTER ŠARENIJI ZA 2500 SADNICA CVJETNICA!

Korisne Informacije Murtela Murter - Kornati

Posla oko uljepšavanja uvijek ima- bar kad je Murter u pitanju. Djelatnici Murtele i volonteri- djelatnice Općine zajedno su zasadili oko 2500 raznih sadnica cvijeća i agruma!

Od jutra će sve cvjetne tegle Rudine i Hramine biti obojene sadnicama cvjetnica i obogaćene drvećem agruma. Naime, komunalno poduzeće “Murtela”, nakon što su kao pripremu za obnovu hortikulture, cijelo jutro djelatnici ispirali posude za cvijeće, javne površine i čistili ulice novim radnim strojem, udružili su svoje djelatnike s volonterkama- djelatnicama Općine, kako bi zasadili preko 2500 sadnica cvijeća pelargonija(pelargonium zonale – obične, uspravne i pelargonium peltatum – viseće, puzave), begonija (Begonia semperflorens) te vinka(Vinka (catharanthus roseus), madagaskarska zimzelen) i 20- ak sadnica stabala limuna i naranči.

Kadrovi govore više od riječi- zabavno radno druženje žena uz cvjetne glavice i ležernu ćakulu o njihovim osobnim vrtlarskim iskustvima, svakodnevici( i podjelu ljubavnih savjeta dvjema “slobodnim” damama), uz “nadzor” muškog dijela koji je bio zadužen za prenašanje komposta, premještanje kamenih posuda za cvijeće i učenjem noviteta iz razgovora svojih kolegica.

Oznake