MURTER POMAŽE: SRUŠENA POTRESOM UNIŠTENA KUĆA U PETRINJI, USKORO KREĆE GRADNJA NOVOG DOMA JEDNE OBITELJI

Općina Murter - Kornati Razno

Srušena je potresom uništena kuća u Petrinji na čijem će mjestu uskoro započeti gradnja nove financirana od donacija Murterina i Murterki i sredstava Općine Murter-Kornati.

 Rušenje stradalog objekta realizirano je i financirano od strane države i Grada Petrinje, Općina Murter-Kornati izradila je glavni projekt, projektna dokumentacija je prikupljena, a u izradi je geodetska podloga za novu kuću.

 -Trenutno smo u traženju tvrtke koja će odraditi građevinske radove. Kroz tjedan dana ću s geodetima, arhitektom i nadzorom otići u Petrinju gdje ćemo dogovoriti datume početka gradnje. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje i dobru volju ljudi da započnemo gradnju – rekao je načelnik Turčinov te dodao kako se ovdje ne radi o zaradi i novcu već o humanosti pa takav stav očekuju i od građevinske firme koja će preuzeti ovaj posao.

 Na računu koji je Općina otvorila nakon razornog potresa prikupljeno je više od 170 tisuća kuna.

Idemo ovoj obitelji napraviti novi dom kako smo i obećali – dodao je Turčinov.

Podsjetimo,Općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj pokrenule su inicijativu obnove obiteljskih kuća stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Akcije prikupljanja donacija od velike su pomoći, no nažalost nisu bile dovoljne stradalima, obiteljima, posebno onima s malenom djecom i starijim ukućanima, koji su ostale bez krova nad glavom usred zimskih mjeseci. Načelnik Toni Turčinov je stoga predložio kolegama načelnicima susjednih Općina da svaka Općina obnovi po jednu obiteljsku kuću i tako iskaže konkretnu pomoć. Tada je naišao na velik odaziv kolega načelnika i gradonačelnika, a trenutno je 25 općina koje sudjeluju u ovakvim akcijama.

Humanitarna akcija i dalje traje, a svi voljni donirati to mogu učiniti uplatom na račun za ovu namjenu u Hrvatskoj poštanskoj banci:

IBAN: HR9223900011500198663-OPĆINA MURTER-KORNATI-DONACIJE.
Račun je multivalutni.
Model: HR68
Poziv na broj: 7765-OIB.
SWIFT: HPBZHR2X.