MURTER-KORNATI MEĐU TOP 10 OPĆINA U HRVATSKOJ PO ULAGANJU U OBRAZOVANJE

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju općinskih proračuna u 2020. godini Općina Murter-Kornati zauzela je visoko deveto mjesto po izdvajanju za obrazovanje po stanovniku.

Tako je, sa skoro četiri tisuće, točnije 3.851,14 kuna po glavi stanovnika, Murter-Kornati, na rang listi među najboljih deset od ukupno 428 Općina u Hrvatskoj.

Naime, učenici osnovne škole imaju besplatne udžbenike te im se sufinancira nabavka radnih materijala i ostalih školskih potrepština, financiraju se školski obroci za socijalno ugrožene učenike, dodijeljuju se stipendije za učenike srednjih škola i studenata, sufinanciraju se školski izleti, škola u prirodi, kontinuirano se ulaže u školsku infrastrukturu i imovinu, a od ove školske godine Općina sufinancira i školskog psihologa. Također, ulaže i u najraniji predškolski odgoj, tako je u tijeku izgradnja novog vrtića, a ove godine je oformljena i prva jaslička grupa.

Iz Općine poručuju kako je ulaganje u obrazovanje jedna od vrijednijih demografskih mjera u koju treba kontinuirano sve više ulagati i uvijek se isplati, a zajednica od njega ima višestruku korist. Mlade tako potiče na ostanak i usavršavanje vlastitog znanja te stvara nove generacije obrazovanih stručnjaka, ali ne treba zaboraviti i ulaganja u sport koja stvaraju zdravije i aktivnije društvo u budućnosti.

Izvor: Nacelnik.hr.