MNK MURTER- POČINJU KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U 1.HMNL

Korisne Informacije Murter - Kornati Promocija Sport

Dvije najvažnije utakmice u bližoj povijesti rada i djelovanja MNK Murter, one kvalifikacijske za ulazak u 1.HMNL, odigrat će se ovog petka i subote u Zagrebu(Podsused). 

Nakon neočekivano prekinute drugoligaške sezone, nastale uslijed izvanredne opće nepovoljne epidemiološke slike uzorkovane virusom Covid-19 na nivou RH, koja je rezultirala karantnom Murtera od gotovo mjesec dana, gdje je ista dovela do izoliranosti igrača Murtera i nije bilo načina da se trenira. Povratak u dvoranu, nakon skoro puna četiri mjeseca pauziranja, gdje se većina igrača trudila održavati kondiciju i u posebnim uvjetima, dovela je do užurbanosti priprema- u tek mjesec dana, trebalo je uskladiti momčad, vratiti vještinu i izraditi plan igre za ovaj, MNK Murteru možda i najbitniji turnir posljednjih godina.

Među igračima i unutar upravljačke strukture kluba vlada želja poticana velikim optimizmom, što se tiče šansi za plasman u 1.HMNL. Momčadi Osijeka i Novog Marofa ne podcjenjuju, bit će to utakmice pune neizvjesnosti i znoja, jer se radi o iznimno iskusnim sportskim rivalima. Napetost zbog narednih utakmica, kako saznajemo iz kluba, nije lako zatomiti, ali discipliniranim treningom i «brifingom» iskusnog trenera, murterska momčad ide u kvalifikacije puna srca i uložit će svaki atom svoje vještine i snage, da Murter opet ima prvoligaša.

Da se prisjetimo, uslijed prekida natjecanja drugoligaške sezone, zbog neodigranih utakmica, zauzeli su 2.mjesto ljestvice 2.HMNL-jug s bodom manje od vodećih Jezera, koji kao rivali ne ispunjavaju uvjete za ulazak u 1.ligu, tako da je MNK Murter dobio priliku za ulazak u dodatne kvalifikacije, gdje će s momčadima Osijek Kelma i Novi Marof odigrati utakmice za povratak u elitnu prvu postavu hrvatske malonogometne lige.

Kvalifikacijski turnir za 1.HMNL, koji se igra u Zagrebu, 3-5.7.(dvorana «Sutinska vrela», Podsused.

PETAK: 3.7, 19 sati: Murter- Novi Marof

SUBOTA: 4.7, 19 sati, Murter- Osijek Kelme

Nađete li se u Zagrebu, bodrite naše hrabre momke, put do pobjede nije samo igra na terenu- ono što klub čini klubom je i vjerna publika, koja svojim navijanjem i emocijom potiče igru do neslućenih visina.

Sretno MNK Murteru u lavljoj borbi za ulazak u prvu ligu futsala!