MNK MURTER JAČA I MARKETINŠKI- KOMBIJI, BROŠURA,BANNERI

Magazin Sport

Po ulasku u Murter, prvo što se vidi je crkvica sv.Roka i jako uočljiv objekt sportske dvorane Murter. Da se taj objekt svakodnevno koristi, uvjerili smo se i danas, spontanom posjetom. Pred ulazom nekolicina roditelja, graja 60-ak mališana i veliki bijeli kombi za prijevoz putnika s istaknutim natpisom najaktivnijeg i najmnogobrojnijeg sportskog kluba u Murteru- MNK Murter.

Predsjednika MNK Murter Krešimira Skračića zatekli smo u razgovoru s trenerom Šubićem, oko tekućih tema, ovom prigodom vezanih za brošuru kluba koju planiraju otisnuti u skorijoj budućnosti.

Rijetkost je da sportski klubovi u manjim sredinama, posebice na otocima, imaju svoje vlastite kombije za prijevoz igrača, što nije slučaj i u Murteru.

“Kombiji za prijevoz igrača su nam neophodni da bi kvalitetno funkcionirali kao klub, koji na današnji dan primjerice broji preko 130 članova, od čega je samo sedamdesetak juniora koje ste zatekli pred novim kombijem na ulazu. U posjedu MNK Murter su tri kombija, od čega smo dva kupili zahvaljujući sredstvima koje smo ostvarili preko natječaja koji je raspisao Hrvatski olimpijski odbor. Imali smo sreću što smo otočna općina, jer nekako ipak otočni sportski klubovi imaju sitnu prednost nad gradskima. Treći kombi, koji je polovno vozilo u izvrsnom voznom stanju, kupili smo sami od posljednjih par godina prikupljanih simboličnih donacija.
Jedan od kombija ustupamo svakodnevno na korištenje svima koji imaju potrebu za takvom vrstom putovanja- od murterskih sportskih klubova i kulturnih udruga, zborova i slično, a preostala dva su u manje- više stalnoj funkciji kluba, posebno od kad smo pokrenuli školu nogometa u kojoj treniraju i djeca iz Šibenika, Vodica, Tribunja. Imaju tako osiguran prijevoz od vrata do vrata, što ih jako veseli. Istina, moramo se zahvaliti i svesrdnoj pomoći našeg lokalnog školskog autoprijevoznika “Tomi”, koji zadnjom vožnjom iz Šibenika  u 20 h dovede i nekoliko srednjoškolaca, koji zbog nastave ne stignu na klupski kombi”- pojašnjava Skračić

U klubu koji ima dugu tradiciju i reprezentativce u svojim redovima, trenira oko 130 djece, od čega je njih sedamdesetak rođenih od 2008 pa nadalje, kadeta (2003) oko desetak, juniora (2001) oko petnaest, seniora sedamnaest, te veterani.
Veliki klub za malo otočno mjesto, zahvaljujući trudu i angažmanu predsjednika Krešimira Skračića, zamjenika predsjednika Bruna Mudronje, tajnika Tomislava Pešića i trenera Šubića, Malenice, Zorice i Vrcana, stremi rastu u što većem profesionalizmu.
Jedan od novijih koraka će biti i brošura kluba, te reklamni banneri na trenutno praznim dvoranskim zidovima, na kojima će se isticati nazivi donatora i pokrovitelja.

Imamo uvijek onu osnovnu podršku, kao udruga u sportu, koja se dodjeljuje jednom godišnje klubovima koju izglasa općinsko Vijeće, odnosno financijski ugovor od Općine Murter Kornati. Donaciju u medaljama, peharima i slično dobijemo od TZO Murter Kornati, Marina Hramina je uvijek uz nas, kao i nekoliko kafića, tu je i Pelagos net farma, Joma sportska odjeća… Trudimo se omogućiti djeci što bolje uvjete, pa se nadamo da će u budućnosti biti još zainteresiranih donatora iz privatnog sektora, a mi kao klub opravdat ćemo povjerenje i dobru volju. Danas bannerima, brošurama, sutra ili čim prije vrhunskim rezultatima našeg kluba”– istaknuo je Skračić

Oznake , , ,