MALIŠANI I ODGAJATELJICE IZ ‘PČELICE’ NA DANIMA KRUHA PRIKUPILI 2716 KUNA ZA MALU KIARU GORŠIĆ

Murter - Kornati Razno

Dani kruha, obilježeni su već tradicionalno, u nedjelju 10. listopada, na Trgu Rudina malim sajmom slanih i slatkih pekarskih proizvoda iz kućnih radinosti. Učenici osnovne škole te mališani iz murterskog vrtića uz pomoć roditelja ispekli su i pripremili prave male poslastice koje su prodavali na svojim štandovima.

Posebno vrijedi istaknuti veliku humanitarnu gestu odgajateljica i mališana murterskog vrtića koji su sav prikupljeni iznos, od čak 2.716 kuna,  proslijedili na račun majke šestogodišnje Kiare Goršić iz Šibenika koja se bori sa zloćudnim tumorom na mozgu. Učenici OŠ Murterski škoji su dio novca usmjerili za potrebe školskog psihologa, a ostatak iznosa za Kiaru. Ovom hvalevrijednom akcijom nadaju se da će potaknuti i druge na donaciju kako bi Kiari i obitelji barem malo olakšali njihovo najteže razdoblje u životu.

Naime, prije više od dva mjeseca dana maloj Kiari Goršić je dijagnosticiran tumor na moždanom deblu. Ta informacija je njezinim roditeljima došla kao grom iz vedra neba te su nakon prvoga šoka krenuli u borbu koju i dalje vode. Operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi. Njena obitelj prikuplja novac kako bi mogli aplicirati na jednu od kliničkih studija u Americi koje bi joj mogle produžiti i spasiti život, no takvo liječenje košta između 2 i 5 milijuna dolara.

Za kraj, želimo istaknuti koliko smo ponosni na veliko srce naših najmlađih te na njihove roditelje, odgajateljice, učiteljice, nastavnike i nastavnice koje ovim činom pokazuju na koje sve načine možemo senzibilirati djecu da pokazuju humanost, prepoznaju prave vrijednosti te da dobrota i razumijevanje dolaze u svim veličinama.

S obzirom da je to, za većinu, ogromna svota koju treba prikupiti, pokrenuta je humanitarna akcija, a velik broj udruga i pojedinaca već je donirao sredstva jer Kiara zaslužuje priliku za život, a ukoliko i vi želite donirati možete to učiniti na račun:

 

Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR 99
Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje