„KURNATARICA“ U SLUŽBI LJETNE ŠKOLE JEDRENJA- PRIJAVE U TIJEKU

Aktivnosti 365 Korisne Informacije Sport

Sad već tradicionalno, udruga „Latinsko idro“ tijekom ljetnih mjeseci održava projekt „Škola u gajeti“- školu jedrenja za djecu, unutar murtersko- betinskog akvatorija. Ovu nesvakidašnja ljetna škola koja traje od 1.srpnja do 1. rujna, prijave su stalno u tijeku, a učenje ove tradicijske vještine je besplatno!

Manifestacija „Dani Latinskog idra“ bogat je i sadržajni program za sve ljubitelje jedrenja, tradicijskih brodova i pomorske baštine koji započinju upravo edukacijom najmlađih- u lipnju, školom jedrenja za djecu i mlade od 5-15 godina. U tijeku škole jedrenja mentor s djecom plovi u školskoj gajeti »Kurnatarica« na latinsko jedro, koja je u vlasništvu udruge Latinsko idro, kako bi djecu podučio pomorskim vještinama. Škola jedrenja se održava u ljetnim mjesecima dva puta tjedno.
Davne 1998. godine pokrenuta je prva regata na latinsko jedro u svrhu zaštite drvenog broda i očuvanja tradicije. U počecima, s djecom se jedrilo privatnim brodovima do gradnje Kurnatarice 2009., koja je namijenjena za djecu te se i naziva školskom gajetom.

Kroz rad s djecom školom jedrenja, cilj udruge je da se mladima približi slika postajanja i svrhe udruge „Latinsko idro“, na jednostavan način prilagođen njihovom uzrastu i da kroz školu jedrenja ostvare potrebna teorijska i praktična znanja kako bi i unutar udruge i samostalno nastavili primjenjivati naučena znanja i vještine.

Prijave polaznika i dodatne informacija možete ostvariti putem sljedećih kontakata: Tina Skračić 095/910 3227, Krešimir Papeša 099/3310879, Jakov Lovrić 098/336 851, te u uredu TZO Murter Kornati.

https://www.facebook.com/groups/latinsko.idro/