KONCERTOM ANSAMBLA DALMATINO U SUBOTU POČINJE ‘MURTERSKO LITO’: ‘MURTER KAO KULISA ATRAKTIVNOG LJETNOG PROGRAMA’

Magazin Murtersko lito Scena Turizam TZO Murter Kornati

Koncertom Ansambla Dalmatino na Rudini u subotu, 3. srpnja započinje ‘Murtersko lito’, manifestacija koja se sastoji od niza glazbeno- kulturnih događanja u Murteru, a trajat će do listopada, naravno, ako epidemiološki uvjeti dozvole održavanje svih predviđenih programa.

 

‘Murtersko lito’, kojeg organiziraju Turistička zajednica i Općina Murter Kornati, ima za cilj pretvoriti cijeli Murter u scenu koja izvodi, a plaže, trgovi i ulice su lokacije manifestacija.

-Nema kutka u Murteru koji nije uvršten u atraktivan program glazbenih koncerata, gostujućih predstava i kazališta, što je jedan od temeljnih razloga zbog kojeg se Murter popeo na listu top destinacija.Ovo ljeto imat ćemo 28 događaja zakazanih za srpanj, 35 događaja za kolovoz. Čak i u rujnu, planiramo aktivnost koja uvijek slijedi proslavu blagdana  Male Gospe – veslačka regata s koncertom iznenađenja 8. rujna – poručili su organizatori.

Također, dvanaestu godinu za redom, MMS “Murter Music Street” pretvorit će središte grada u veliki noćni klub na otvorenom, s početkom u 22 sata, a od 16. srpnja do 21. kolovoza održat će se šest koncerata –  Zoran Jelenković & Band, Cabaret band, DJ Tommy (Studio 54), Zaratino, Diktatori i Minea.

Osim popularne koncertne scene tijekom ljetnih mjeseci, održat će se i 14 radionica za djecu u organizaciji SKUD KREATIVAC, a svake srijede za sve ljubitelje ekologije i sve ekološki osviještene ili one koji to žele postati, održavat će se zanimljive radionice srijednom na plaži Čigrađa u organizaciji udruge Argonauta.

Istaknut ćemo i predstavu ‘Don Quijote od Hrvatske’ 12. srpnja na Mušulovoj rivi, a uz sve navedeno, djecu očekuje aktivno i zanimljivo ljeto uz SKUD KREATIVAC, crtiće na plaži Luke, ‘Čarobno ljeto’ i Škola u gajeti u organizaciji Udruge Latinsko idr0.

U planu je i održavanje tradicionalnih događanja – Murterski pir, izložba Murterske bake, turnir u bučama, Dan Nacionalnog parka Kornati, Dani Rimskog Colentuma te Sajam lokalnih proizvoda na kojem će mali lokalni proizvođači prodavati svoje rukotvorine i eko proizvode.

Za one sportskog duja, uz brojne veslačke regate, organizirana je i cestovna utrka koja će se održati 17. kolovoza.

– Predstavljamo i novi izlet u ponudi ‘Jedrima do Vranskog jezera’ koji organiziramo svakog četvrtka u suradnji s udrugom Latinsko idro i Parkom prirode Vransko jezero, gdje se sa gajetom jedrima plovi do Modrava, a zatim kratkom šetnjom dolazi do Vranskog jezera uz obilazak. Kao i svake godine tu je i ‘Izlet u povijest Murtera’, svake srijede u jutarnjim satima – kazali su iz Turističke zajednice Općine Murter-Kornati.