KLUPSKA LIGA: MURTERSKI KARATAŠI VJEŠTINE I TRUD OKRUNILI MEDALJAMA I PEHARIMA

Murter - Kornati Sport

Zimska liga Prvenstva Karate kluba Murter održana je u četvrtak, 23. prosinca, a tom su prilikom dvadesetak malih karataša, kroz borbe u različitim kategorijama, demonstrirali naučene vještine ovog plemenitog sporta.

Natjecatelji su bili podijeljeni po kategorijama – razina znanja, period treniranja i najvažnije- po kilaži, a za svoj trud nagrađeni su brončanim, srebrnim i zlatnim medaljama te peharima koje su osvojili oni najbolji iz svoje kategorije. Sudeći po viđenom, možemo biti zadovoljni borilačkim napretkom svih murterskih karataša, a trenerima Josipu Kneževiću i Luki Ćupiću vjerujemo da je bilo vrlo teško odlučiti tko je zaslužio bolje mjesto tako da odlučujuće bile samo male nijanse u tehnikama.

– Hvala vam svima na sudjelovanju i što ste nam demonstrirali zavidne naučene vještine. Hvala vam na dobrim i poštenim borbama, bilo je baš onako kako smo se mi treneri trudili da bude: natjecateljski, vatreno, dinamično i prijateljski. Zaslužili ste ovo svojim trudom i upornosti, a vjerujem da ćete brzo napredovati – rekao im je zadovoljan trener Josip.

Načelnik Toni Turčinov djeci je podijelio medalje i pehare koje je osigurala Općina, a izrazio je i iznimno zadovoljstvo što u našem malom mistu karate kao sport raste iz godinu u godinu i vrijedno stvara nove generacije poznavaoca ove drevne vještine tijela i uma.

– Ova prva klupska natjecanja su nam značajna jer pokazuju našim sportašima kako prava borba uistinu izgleda. Ovo je priprema za daljnja natjecanja na koja ćemo uskoro krenuti, bit će tu i gostovanja s prijateljskim klubovima ali i pravih natjecanja – pojasnio je Josip te dodao kako će, ukoliko mogućnosti dopuste, od proljeća krenuti prijavljivati i naš klub na natjecanja Karate saveza Hrvatske koja se također održavaju po kategorijama koje smo već spomenuli.