KLARA, CVITA, SARA I ROSA ZA BOŽIĆ POKLONILE MURTERU DVIJE EKO KNJIŽNICE

Kultura Magazin Murter - Kornati

Klara, Cvita, Sara i Rosa ovog su Božića odlučile Murteru pokloniti dvije kućice za knjige – na Lukama i na Rudini kod stare Kapetanije.

Kućice su rezultat njihovog rada kroz projekt ‘Emulzija – energija mladih u lokalnoj zajednici’, a cure su, uz pomoć mentora, uspješno napisale i realizirale ovaj hvalevrijedan projekt kojim su zasigurno  obogatile našu malu zajednicu, ali i kojim će potaknuti, nadamo se mnoge, da se odluče na odmor od virtualnog svijeta mobitela, tableta i kompjutera.

Ideja im je bila postavljanje jedne knjižnice, no onda su se mladi obratili Općini Murter-Kornati koja im je pružila podršku te donirala sredstva za još jednu. Prije same ralizacije projekta, uz podršku udruge Argonauta, organizirale su akciju prikupljanja knjiga, a upravo su tim knjigama napunili ove dvije eko knjižnice.

– Cilj njihovog postavljanja bio je pridonijeti kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, poticanju čitanja i edukacije, društvene povezanosti i održivih ponašanja kao i poticanju razmjene kvalitetnih sadržaja. Knjige su dostupne svim ljubiteljima čitanja uz slogan ‘Uz knjižnicu našu, mozak na pašu’ – poručile su.