‘KLAPE NA ŠKVERU’: U SUBOTU NE PROPUSTITE HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ UKRAJINI

Magazin Murter - Kornati

Humanitarni koncert za pomoć Ukrajini ‘Klape na škveru’ u organizaciji Murterina Marka Bašića Bačvara održat će se u subotu 30. travnja u Marini Vinici.

– Koncert će u 16 sati otvoriti dječji Mandolinski orkestrar Tribunj, a tijekom popodneva i večeri posjetitelje će zabavljati klape Trogir, Drniš, Skradinski buk, Murter, Biograjke, Ansambl Dalmatino, Trio Bagatin i Oliver Jakovčev – otkrila nam je Mateja Bašić, direktorica TZ-a Murter – Kornati.

S obzirom da je koncert humanitarnog karaktera ulaz će se naplaćivati simboličnih  30 kuna, a u cijenu ulaznice uključena je večera – lovački gulaš, čičvarde i slane srdele.

Murterini su od početka rata u Ukrajini pokazali iznimnu humanost i osjetljivost na stradanja nevinih ljudi, organizirali pomoć, nosili potrepštine, prevozili obitelji s ukrajinskih granica te primili u svoje kuće i apartmane mnoge izbjeglice, a ovoj inicijativi Marka Bašića pridružili su se svi – Općina Murter–Kornati, Murtela,Turistička zajednica, udruge te murterski ugostitelji i poduzetnici.

-Pozivamo sve ljude dobre volje na doživljaj autohtonog klapskog ugođaja u neobičnom i zanimljivom ambijentu da se pridruže ovoj hvalevrijednoj i humanitarnoj inicijativi kako bi nastavili pomagati onima kojima je pomoć trenutno nužno potrebna – poručili su iz Općine.

Naime, prikupljenim novcem planira se stvoriti fond za pomoć Ukrajincima, kako onima koji su i dalje na ratnom području, tako i onima koji su izbjegli u Murter i druge susjedne Općine.