KARTAŠI EKIPE “TOŠA” SLAVE 3.MJESTO TURNIRA!

Magazin Scena Sport

U sklopu 23. kartaškog turnira “Briškula” Betina 2020. , murterska ekipa “Toša” osvojila je treće mjesto, dok ih na četvrtom mjestu slijedi ekipa “Torkul”. Laureati turnira su jezersko- tišnjanska ekipa “Struni”.

Napeta kartaška atmosfera velikog turnira koji povezuje sve stanovnike otoka Murtera, ove godine i najmasovnijeg turnira, prema riječima i predsjednika betinske udruge kartaša Davora Bosne, u kojem je sudjelovalo 11 ekipa iz Betine, 9 ekipa iz Murtera, 2 iz Jezera, 1 iz Tisnog i “ miješane (Jezera- Tisno). Kao i uvijek, karataši su svoje znanje i vještine kartanja odmjerili igrama briškule, trešeta i trijumfa. Zbog jako velikog odaziva kartaško natjecanje sudionike je podijelilo u dvije skupine. Ovom prigodom, prijelazni pehar je otišao u ruke pobjednika ekipe Struni.
Od dvije Murterske ekipe koje su ušle u finale, ekipa “Toša”, u sastavu Đino Talevski- Toša, Krešimir Kovačev- Tukac i Bojan Jelovčić – Boki, kućama su ponijeli plaketu i medalje za treće osvojeno mjesto, te poklon paket domaćeg meda.

Ekipa “Torkul”, za koju su kartali Edi Mudronja- Monja i Igor Skračić Profesor, ostali su bez plaketa, ali idu na kartaško natjecanje u Vodice, zajedno s ostalih devet plasiranih ekipa. Za poštenu igru, buteljama prvoklasnog vina nagrađeni su kartaši također murterskog tima “Lako ćemo”, Josip Šagi i Edi Turčinov.

No to nije sve što se tiče vesele ekipe Murterina. Najstarijim kartašem turnira proglašen je i prigodnom nagradom nagrađen Murterin Joso Mitrov, koji je s prijateljem Mihovilom Juranom- Miškom sve prisutne, nakon ukusne večere od telećeg pečenja, pozvao na partiju tradicionalne mure.

Video: Mura na Murterski način

 

Oznake , , , ,