KARATE KLUB MURTER UPISUJE NOVE ČLANOVE: ‘DOVEDITE DJECU I POTAKNITE RAZVOJ NJIHOVIH MOTORIČKIH SPOSOBNOSTI’

Murter - Kornati Sport

Karate klub Murter upisuje nove članova u karate vrtić i školu karatea za dječake i djevojčice od 4 godine, ponedjeljkom i četvrtkom u 19 h u maloj dvorani na katu Sportske dvorane OŠ Murterski škoji.  Treninzi se održavaju pod stručnim vodstvom magistara kineziologije, nositelja crnog pojasa, ali i vrsnih pedagoga – Josipa Kneževića i Luke Čupića.

– Pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu te potaknu razvoj motoričkih sposobnosti kao i unaprjeđenje zdravlja djece, s ciljem uvođenja sportskih aktivnosti kroz igru i rad. Svakom novoupisanom članu klub omogućuje besplatan kimono – poručili su Josip i Luka.

Dvorana u kojoj se održavaju treninzi  ima idealne uvjete za ovaj sport, prekrivena je tatami podlogom na kojoj djeca mogu sigurno i udobno trenirati, a osigurano je i dovoljno ‘sitne’ opreme poput  lutke za udaranje, čunjeva, prepona, kapica, kaciga za glavu i vanjskih oklopa za tijelo.

Naime, trenirajući karate djeca vježbaju mišiće cijelog tijela. Kroz trenažni proces razvija se brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija. Posebno treba naglasiti jačanje osobnosti i samopouzdanja, kao i plemenitost karate sporta  – disciplina, kontrola, poštovanje, odgovornost prema radu i školskim obavezama.

Sve dodatne informacije o upisima mogu se dobiti na broj 095 569 4325 (trener Luka).

Također, važno je i napomenuti da se treninzi  održavaju u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.