IDUĆE GODINE DRAMSKI AMATERI MURTER OBILJEŽAVAJU 100-TU GODIŠNJICU, A TOM PRILIKOM PRIREDIT ĆE BOGAT PROGRAM

Aktivnosti 365 Kultura Nekategorizirano

Izborna sjednica Udruge Dramskih amatera Murter održana je prije desetak dana u Društvenom centru Jedro, izabrani su članovi vijeća te je okvirno dogovoren program obilježavanja 100-godišnjice DAM-a  koja se obilježava 22. travnja 2022. godine, a prigodni program počet će nakon Uskrsnog ponedjeljka.

Također, usvojeno je godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020. godinu te je istaknuta važnost formiranja odbora za obilježavanje 100-godišnjice kako bi sve to skupa funkcioniralo. Za svečanu obljetnicu Dramski amateri Murter pripremit će dvije predstave, izložbu, razne radionice za djecu, večer poezije posvećenu pokojnom Ivi Šikiću Balari, organizirat će okrugli stol te prirediti brošure.

– U izradi je plan i program svečanog obilježavanja, mislimo da bi se trebale uključiti sve strukture, od Općine, TZ-a i svih koji mogu na ikakav način doprinijeti ovoj manifestaciji. Kada utvrdimo program tada ćemo znati koliko nam financijskih sredstava treba – rekla je članica uprave DAM-a Dorjana Juraga.

Na predstavi Na rivi već se radi oko mjesec i po dana, kako je kazao Vedranko Šikić.

– Ekipa glumaca nam je pola stara, a pola nova, imamo neke mlade koji do sada još nisu glumili. Sastali smo se par puta, a uskoro ćemo krenuti u izradu novih kulisa. Bit će to dvije ure ‘stani pani’ programa – rekao je te dodao kako će predstava Na rivi u novom izdanju imati puno više teksta, a umjesto dva bit će tri čina.

Ana  Vodopija pripremit će dječju predstavu Djevojčica sa šibicama u koju bi uklopila spoj starog  i novog vremena kroz dječje oči, a kojom bi obuhvatili puno aktualnih tema. Glumačku postavu činit će školska djeca i nekoliko odraslih, a kulise i scenu će izrađivati s djecom u vrtiću kako bi u stvaranju predstave sudjelovale sve generacije.

Na izložbi će biti prikazana povijest Dramskih amatera od svojih početaka do danas, a ovim putem pozivaju sve koji imaju materijale, stare kostime, maske, fotografije i slično da se jave kako bi je ‘obogatili’.

Inače, predsjednik DAM-a do 100 –te obljetnice ostat će dosadašnji predsjednik Milan Skračić, Jelena Čurić, Dorjana Juraga i Ana Vodopija izabrane su za članove odbora dok je Vedranko Šikić Balara umjetnički predsjednik udruge. Za tajnicu je na skupštini izabrana Sandra Bašić.