HUMANITARNI KONCERT – “ZA DJECU AFRIKE 2019”

Aktivnosti 365 Razno

Osmu godinu za redom djeca iz OŠ Murterski škoji pomažu organizacijom humanitarnog koncerta svojim vršnjacima na afričkom kontinentu, učeći istodobno o dječjim pravima, humanosti, solidarnosti i toleranciji, kao i o važnosti obrazovanja za njihov život.
Uz vrijedne djelatnike škole i pokroviteljstvo Općine i TZO Murter Kornati, edukativno-humanitarni program “Škole za Afriku”, kojeg Ured UNICEF-a za Hrvatsku provodi od 2008. godine., u Murteru je postao običaj darivanja za dane Adventa.

Na ovogodišnjem koncertu u ugodnom ambijentu kino dvorane Žut okupilo se stotinjak posjetitelja u publici, među kojima su nazočili uz djelatnike škole i načelnik Toni Turčinov i direktorica TZO Murter Kornati, Mateja Bašić, a svi zajedno su simboličnom donacijama u vidu ulaznica pomogli nekom od 38 milijuna afričke djece bez obrazovanja koje im je nužno za kvalitetniju budućnost.

Publiku su zabavljali: Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji na čelu s prof. Ivanom Korunićem, dječja skupina KUD-a Zora iz Betine s tradicionalnim plesovima,murterska klapa Ultima, Bagatin bend iz Šibenika s evergrin hitovima, te Oliver Jakovčev- Berekin, majstor od fešte kojeg vole sve generacije. Kroz program publiku je vodila svestrana učenica Mihaela Veronika Šikić.

Ravnatelj škole Edo Juraga i pedagog Alen Skroza zahvalili su se prisutnima na nazočnosti, a sva prikupljena sredstva danas će biti uplaćena na žiro račun UNICEF Hrvatska, a murterska škola će dobiti još jednu plaketu, kao znak truda i zahvale da sudjeluju u projektu, kojeg prati 27 država.