HUMANITARNA POMOĆ DOSTAVLJENA U PRIHVATILIŠTA NA SLOVAČKO-UKRAJINSKOJ GRANICI: HVALA SVIMA!

Murtela Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Razno

Nakon prošlotjedne uspješne humanitarne akcije prikupljanja potrepština za Ukrajinu, kombiji Općine Murter-Kornati i MNK Murter u nedjelju su, u koordinaciji s Crvenim križem, nakrcani stvarima krenuli na ‘točke prikupljanja’ pomoći uz granice s Ukrajinom.

Uz pomoć Općina Tisno, Tribunj i Pirovac te donacijom župana Marka Jelića za ovaj je put prikupljeno osam tisuća kuna što će pokriti troškove puta, a ostatak novaca će donirati Crvenom križu.

– Na granici s Poljskom smo pomagali istovariti jedan kombi, te smo se zadržali pomagati mnogobrojnim volonterima, a zatim smo krenuli u prihvatilište, točnije jedan fakultet, gdje smo ostavili pomoć iz drugog kombija – rekao nam je Turčinov koji je na ovaj put krenuo s djelatnikom Murtele Markom Kalikom i  prijateljima Goranom Šimićem i Markom Podrugom.

S Mađarske granice su, po ranijem dogovoru s obiteljima i koordinatorima ove krize, preuzeli dvije obitelji – jedne će ostaviti u Kutini, a druge odvesti u jedan kamp kod Zadra.

Iz Općine Murter Kornati zahvaljuju svima koji su se odazvali na ovu akciju i na taj način barem malo olakšali težak posao svim organizacijama koje se trenutno nose s jednom od najvećih kriza u Europi u posljednih par desetljeća.

– Prema našim saznanjima u našoj Općini je trenutno oko 20 osoba koji su morali napustiti svoje domove u Ukrajini te još jednom apeliramo na one koji su ih smjestili u svoje domove da ih prijave Turističkom uredu kako bi imali kompletnu evidenciju ali i kako bi mogli ostvariti osnovna prava – poručuju.