HAJDUK ŽIVI VJEČNO!- Akcija učlanjivanja u Porto Captain’s Club Murter

Magazin Murter - Kornati Promocija Scena

Društvo prijatelja Hajduka Šibenik, danas je organiziralo od 11- 18 h akciju učlanjivanja navijača Hajduka.
Akcija je upriličena u Caffe bar Porto Captain’s Club, a voditelj akcije u Murteru, Zvonimir Markov s kolegama, kako se dalo primijetiti, nije imao vremena za predah- članstva za omiljeni klub su se obnavljala, ali i regrutirali novi članovi- kako muškarci, tako i pripadnice ljepšeg spola.

Ne sumnjamo da će, s obzirom na iskazanu ljubav za «bile» i Hajduka, koja se prenosi s koljena na koljeno, Sjeverne tribine Poljuda dijelom zauzeti i mještani iz Općine Murter Kornati, kojih je prema prvotnim saznanjima oko dvjestotinjak.

Ukratko o povijesti navijačke skupine Torcida, s njihovih službenih stranica: «Osnivanju Torcide prethodilo je organizirano navijanje još od osnivanja Hajduka 1911. godine. Prvi organizirani odlazak navijača na domaće gostovanje zabilježeno je 1927. protiv HAŠK-a u Zagrebu, a na inozemno gostovanje 05.09.1937. protiv Rome u Rimu. Torcida je osnovana 1950., uoči nogometne utakmice s Crvenom Zvezdom koju su pokrenuli dalmatinski studenti u Zagrebu. Splitski studenti koji su studirali u Zagrebu željeli su napraviti dotada neviđen spektakl kako bi pomogli igračima Hajduka u čemu su i uspjeli. Po uzoru na brazilske navijačke skupine koje su u to vrijeme postale poznate, Hajduk je 29. listopada pobijedio Zvezdu rezultatom 2:1, pobjedonosnim zgoditkom koji je postigao legendarni igrač Hajduka Božo Broketa u 86. minuti. Te sezone momčad Hajduka osvojila je prvenstvo bivše države bez ijednog poraza.»

Ako niste prispjeli u Murteru na licu mjesta obnoviti svoje članstvo ili pridodati novog člana, uvijek se možete obratiti na sljedeće kontakte:

Društvo prijatelja Hajduka Šibenik
Vrpoljačka 2
22000 Šibenik
Hrvatska

Predsjednik 092 212 44 04
Dopredsjednik 099 275 17 17
Tajnik 098 975 64 29

dph-sibenik@gmail.com

Oznake ,