FLAG “GALEB” ODOBRIO FINANCIRANJE PROJEKTA TZO MURTER KORNATI

Korisne Informacije Murter - Kornati TZO Murter Kornati
Na natječaju FLAG-a, objavljenom 23. prosinca prošle godine, a za provedbu Mjere 1.1.1. „Promocija lokalnog ribarstva, akvakulture, gastronomije i maritimne baštine“, prijavila se i TZO Murter Kornati,
Upravni odbor FLAG-a „Galeb“, odabrao je projekt „Doprinos održivom razvoju Murtera promocijom lokalnog ribarstva, gastronomije i maritimne baštine MURTER +, nositelja projekta TZO Murter Kornati u ukupnom iznosu od 148.884,60 kn.
Projekt Doprinos održivom razvoju Murtera zasniva se na promociji lokalnog ribarstva, gastronomije i maritimne baštine „MURTER +“ , koji za cilj ima unaprjeđenje socio- ekonomskog razvoja mjesta Murtera na temelju održivog korištenja i promocije proizvoda lokalnog ribarstva i lokalne gastronomije, te valorizaciju maritimne baštine.
U sklopu projekta održat će se dva gastro događaja u pred i post sezonskom periodu tijekom kojih će se promovirati lokalni ugostitelji i njihova gastro ponuda temeljena na lokalnim ribolovnim proizvodima koji su do sada bili podcijenjeni i manje zastupljeniji.
Za dodatnu promociju lokalne održive gastronomije izradit će se Murterska kuharica i gastro video. Provedbom promotivno- edukativnih aktivnosti koje uključuju: edukacije, radionice, izradu i distribuciju eko knjižice, akcije čišćenja podmorja, projekt će doprinijeti i jačanju kapaciteta lokalnih dionika u ribarstvu u okolišnom prihvatljivom poslovanju te jačanju svijesti lokalnog stanovništva i posjetitelja o potrebi održivog korištenja lokalnih resursa i potrebi okolišno prihvatljivog ponašanja.