‘DRUGA STRANA PRIRODE’: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U DRUŠTVENOM CENTRU JEDRO

Aktivnosti 365 Kultura Nekategorizirano

Izložba fotografija ‘Druga strana prirode’ otvorena je danas, 8. lipnja u Društvenom centru Jedro, a možete je pogledati do kraja tjedna u jutarnjim satima. Izložba je nastala u suradnji Udruge Argonauta, Ekološke udruge Krka-Knin i Udruge Mladi u EU.

Uz fotografije koje prikazuju ‘nevidljiv’ dio Šibensko-kninske županije – čovjekov negativan utjecaj na prirodu ali i snagu pojedinca da promjenom svoga ponašanja pozitivno utječe na poražavajuće prizore otpada u prirodi, a na izložbi su priložene i edukativne informacije o recikliranju i brizi za okoliš koji nas okružuje. Najupečatljiviji detalj na fotografijama je ‘nova vrsta otpada’ koju smo ranije rijetko pronalazili u prirodi, a danas slobodno možemo reći da nema gdje ih nema – radi se naravno o jednokratnim medicinskim maskama koje u posljednjih godinu dana koristimo u ogromnim količinama. Većina tih maski sastoji se od  plastike poput polipropilena koja se u moru raspada na mikroplastiku, a trenutno je i jedna od najvećih prijetnji očuvanju zdravog ekosustava mora i oceana.

Izložba je otvorena nakon niza akcija čišćenja ‘netaknute’ prirode na otoku Murteru te na području Šibenika i Knina, a možete je razgledati te educirati svoje mališane o ovoj važnoj i sve aktualnijoj temi.