DOVRŠENO NOVO AUTOBUSNO STAJALIŠTE I VELIKI PARKING KRAJ PUMPE, A NA JESEN ĆE I ‘ZAZELENITI’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Nakon višemjesečnih radova, novi parking, autobusno stajalište i okretište na ulazu u Murter kod Inine pumpe i Tommyja, dovršeno je te je u punoj funkciji.

Ovim opsežnim projektom arhitekta Gorana Potušeka tako je formirano čak 70 novih parkirnih mjesta za osobna vozila te pet invalidskih i stajalište za četiri autobusa, a uvelike će olakšati promet samim centrom, pogotovo za vrijeme turističke sezone.

Kako bi se projekt ‘zaokružio’ u planu je i sadnja stabala i zelenila na predviđenim zemljanim površinama , ali s obzirom na visoke ljetne temperature taj dio će se odraditi na jesen uz sustav navodnjavanja.

Stvaranjem dodatnih parkirališnih mjesta i autobusnog  okretišta, smanjit će gužve u srcu sezone, a ovo je prvi korak prema rasterećenju prometa u samom centru. Kroz dobru suradnju s Županijskim cestama i Ministarstvom i dalje ćemo raditi na boljim prometnim rješenjima ovog dijela Murtera, tako da je sljedeći korak svojevrsna sanacija  ‘raskrižja Murter Betina’, točnije raskrižje ulica Butina i Betinska sa ulicama Na škaji i Put Gradine gdje se planira gradnja mini rotora. Također, u izradi je i projekt novog rotora kod Plodina na DC 121 kojim bi se uvelike povećala sigurnost prometa na tom dijelu ceste – najavljuju iz Općine.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko tri milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financiralo je milijun i 100 tisuća kuna, Šibensko-kninska županija 300 tisuća kuna, a ostatak je iz proračuna Općine Murter-Kornati.