DOSTA JE BILO- MURTERSKE BAKE PREUZELE VLAST!

Aktivnosti 365 Kultura Magazin

Pod okriljem noći, pokladni odbor Murterskih Baka preuzeo je vlast nad Općinom Murter Kornati!

Krinka od tmine noći i morske izmaglice, koju je jedino narušilo zaranjanje gladnog gnjurca u lučici, bila je idealna krinka pokladnom odboru da inkognito preuzmu vladavinu nad Murterom.
Uz glasno pjevanje refrena maškarane pjesme “Maškare, ča mogu maškare, s menom si se jubila u kali, s maškarom s jednom maškarom i rekla si da ništa mi ne fali”, Vedranka Šikića Balare, tajnovitost podviga u kojem su predsjednik Miro Bašić Flok i njegov zamjenik Duško Šikić Alfonsov pokušali podići barjak Murterskih Baka nasred Hramine, ipak nije imala smisla. Privučeni pjevanjem i pljeskanjem nestašnih članova pokladnog odbora, zaprepašteni pogledi nekolicine zbunjenih mještana koju su htjeli- ne htjeli, postali svjedocima svrgnuća vlasti. Na žalost, Vedranko Šikić Balara “nije propjevao” scenarij suđenja Krnji Krnjiću, a sve su uši radoznalih bile napete kao strune. Nešto mudriji bili su članovi Matej Balara i uzorni “black box” Bačo, koji su u sjeni koćarica promatrali kako se jarbolom zavijenim u tamu uzdiže službena zastava, pri tom izbjegavajući biti javno eksponirani snimkom kamere Jelene Ćurić, inače vrijedne voditeljice dječje pokladne povorke i prave ženske desne ruke predsjednika Mira Bašića. Nakon uzdizanja zastave, vodstvo i članovi Baka bestragom su nestali raspršeni u tami sporednih uličica.
Do 25. veljače u ponoć, vlast je u njihovim rukama, pa nek nam je svima sa srećom. Za što su Murterini krivi, neće saznati prije čitanja presude 24. veljače, u kino dvorani “Žut”. Ostaje im samo strepnja i nadanje- da će ih strogi sud pokušati “pogoditi, a ipak promašiti”!

Oznake