DANI O BAK’: SVE JE SPREMNO ZA MAŠKARANI PLES, DVIJE POVORKE, IZLOŽBU I SUĐENJE KRNJI KRNJIĆU

Kultura Magazin Murter - Kornati

Maškarani ples, izložba, dvije povorke i nezaobilazno Suđenje Krnji Krnjiću i ove će godine obilježiti najšarenije naše tradicionalne Dane o Bak’. Turistička zajednica i Pokaldni odbor objavili su program koji možete provjeriti u nastavku, a vjerujemo da su vrijedne ruke maštovitih kreativaca već odavno ‘u poslu’.

 

U petak, 9. veljače od 21 sat, kao zagrijavanje ‘za pravu stvar’ bit će Veliki maškarani ples u Kristalnoj dvorani o Bak’ uz bend Zaratino koji će rasplesati i raspjevati sve prisutne.

Dan nakon, u subotu, 10. veljače u 15. sati očekuje nas Kulturni dan o Bak’. U prostoru ‘bivšeg Djela’ bit će otvorena izložba fotografija ‘Bake kroz povijest’ i izložba dječjih radova na temu Bak’. Također, najbolji dječji radovi bit će nagrađeni.

‘Male bake’, najslađe, vesele i originalne vrtičke i školske maškarane skupine prodefilirat će u povorci koja u 15 sati kreće iz Starog Murtera  već u nedjelju, 11. veljače. Nakon proglašenja najboljih malih bak’ uslijedit će zabava po njihovu guštu uz prigodan program, disco show i proglašenje najboljih maškaranih skupina.

Suđenje Krnji Krnjiću će nas, 12. veljače u 19 sati u Kino sali Žut, i ove godine britkim i odmjerenim humorom uživo, nasmijati i navesti da preispitamo krive izbore koje smo u protekloj godini donosili. U ovo doba godine, samo se trebamo opustiti jer ćemo za sva zla koja su nas snašla okriviti njega.

Glavna atrakcija naše maškarane manifestacije Veliki dan o’ Bak’ nas očekuje u utorak, 13. veljače. Velika maškarana povorka krenut će iz Starog Murtera u 15 sati, prodefilirat će glavnom ulicom do Hramine gdje će biti defile odnosno predstavljanje svih maski, nakon čega će se zabava tradicionalno proširiti po kafićima, Rudini i Kristalnoj dvorani.

Na Rudini će nas tako od 17 sati zabavljati DJ Bake, a za gastronomsku poslasticu pobrinut će se Lovačko društvo ‘Sokol’, nakon čega će se zabava preseliti u dvoranu gdje nas od 20 sati očekuje proglašenje najboljih maski uz provjereno dobrog zabavljača Giuliana i njegove Dikatatore.