DANAS SE PONOVNO OTVARA NOVOUREĐENA BENZINSKA PUMPA U MURTERU. RADOVI TRAJALI VIŠE OD DVA MJESECA

Korisne Informacije Općina Murter - Kornati

Nakon više od dva mjeseca radova benzinska pumpa u Murteru, u petak, 18. lipnja u 17 sati ponovno počinje s radom, a mi napokon više nećemo morati ‘potezati’ do Jezera kako bi napunili spremnike automobila, motora i brodova.

 

Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji i uređenju Inine pumpe započeli su 5. travnja, a iako su trebali biti gotovi do 21. svibnja, radovi su se produžili zbog kompleksnosti zahvata. Izgrađena je nova prodajna zgrada u skladu s novim standardima, zamijenjeni su mjerni uređaji, postavljena je nova nadstrešnica, separator, a obnovljen je i gornji sloj asfalta na kopnenom i morskom dijelu.

Danas, možemo slobodno reći da se turistička sezona zahuktava, turista i nautičara je svakim danom u Murteru sve više i više, tako da je ponovno otvorenje pumpe došlo u pravi čas i za mještane i naše goste.

–  Općina Murter-Kornati produžila je koncesiju INI na postojećoj lokaciji, ali pod uvjetom da je urede i rekonstruiraju. Napomenuo bi da je ona na ovoj lokaciji izuzetno bitna s obzirom da je, uz onu u Jezerima, jedina morska pumpa na otoku, te s početkom nautičke sezone i jedna od najprometnijih stanica za nautičare u ovom dijelu naše županije – rekao je na početku radova Toni Turčinov za Šibenski portal.