‘DAM 100 GODIN’: U SUBOTU NE PROPUSTITE PREDSTAVU ŠIBENSKOG HNK ‘ŽENSKI ORKESTAR’

Nekategorizirano

U sklopu obilježavanja 100 godišnjice Dramskih amatera u subotu, 14. svibnja, možete pogledati gostujuću predstavu ‘Ženski orkestar’ u 20.30 sati u Kino Sali Žut. Ulaznice možete nabaviti u Turističkoj zajednici ili pola sata prije predstave na blagajni kino sale.

Redateljica Arija Rizvić u ovoj je predstavi okupila snažnu glumačku ekipu koju čine Franka Klarić i Ana Perković kao članice HNK u Šibeniku, a gosti su Marina Redžepović, Iva Šimić Šakoronja, Gloria Dubelj i Ivan Čuić. Pokret potpisuje Larisa Lipovac Navojec, autorsku glazbu Ivan Pešut, kostime Ana Mikulić, scenografiju Frane Celić, a svjetlo Josip Bakula.

Dramaturginja Mirna Rustemović i Arija Rizvić kreirale su svoj ženski orkestar satkan od neobičnih likova, koje smještaju u restoran ekskluzivnog lječilišta na obali, a uzimajući kao ključnu odrednicu klasični narativni tekst kroz predstavu stvaraju pomalo čehovljansku atmosferu učmalosti, čežnje, čekanja, nemogućnosti promjene spajajući je s mediteranskim ugođajem.

Podsjećamo da, ukoliko već niste, posjetite izložbu ‘Murterska pozornica’ i nakratko se vratite u bogatu prošlost našeg dramskog amaterizma u prostoru bivšeg ‘Djela’ od 18 do 20 sati.

Također, zapratite i Facebook stranicu  Dramski amateri Murter gdje možete osvojiti ulaznice za nadolazeće predstave, ali i pronaći zanimljive informacije, kako o povijesti tako i o istaknutim Murterinima bez kojih danas ne bi bilo ove manifestacije.