ČETIRI PREDSTAVE U SUBOTU: MURTER DOMAĆIN SELEKCIJE AMATERSKIH KAZALIŠNIH SKUPINA NAŠE ŽUPANIJE

Kultura Magazin Murter - Kornati Scena

Murter je ove godine domaćin selekcije predstava Šibensko-kninske županije koje su prijavljene na 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera, a održat će se u subotu, 15. travnja u Kino Sali Žut.

Murterini i gosti će tako imati priliku pogledati čak četiri predstave, pa će i oni koji dosada nisu uspjeli, moći uživati u naše dvije proizašle iz prošlogodišnje jubilarne obljetnice Dramskih amatera Murter – obnovljenom verzijom ‘Na rivi’ i ‘Djevojčicom sa šibicama’ te  predstavama Dramske amaterske družine POU-a Vodice ‘Bilo bi šteta da biljke krepaju’ i dramske skupine Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika ‘Za dolare i magarca’.

Prvi će u subotu u 13 sati nastupiti vodički amateri sa svojom novom predstavom čiju su premijeru imali krajem ožujka. Anđelka Fržop i Luka Šprljan u glavnim će ulogama interpretirati dramu ‘Bilo bi šteta da biljke krepaju’, jednog od naših napriznatijih mladih dramatičara Ivora Martinića u čijem je središtu raspad partnerske i ljubavne veze.

Nakon vodičkih amatera u 15 sati na rasporedu je predstava ‘Za dolare i magarca, redateljice Sineve Jurković, nastalu po kratkoj priči šibenske pjesnikinje Duške Krnić u izvedbi šibenske dramske sekcije Udruge umirovljenika. Radnja je smještena u Šibenik početkom 20 stoljeća, a ova komedija uvest će nas u tadašnji težački život obitelji s tri kćeri, prošnji, ljubavi, dogovorenom braku i bijegu od zadane sudbine jedne od njih.

U 16.45 sati Dramski amateri Murter izvest će, već hvaljenu, moderniziranu ‘Djevojčicu sa šibicama’ koju je redateljica Ana Vodopija uspješno prilagodila našem vremenu, a u 19.30 sati imate priliku pogledati najizvođeniju i najnagrađivaniju njihovu predstavu Na rivi’. Komedija je to o murterskom življenju prvi put postavljena 1975. godine u režiji Miodraga Šikića, čak je 45 puta publiku oduševljavala svakom izvedbom, a koju su nam za prošlogodišnju obljetnicu dramski amateri podarili, izmijenjenu i produženu verziju u režiji Vedranka Šikića Balare.

Ulaz na sve predstave u subotu je besplatan, a organizatori upozoravaju da nakon početka predstave ulaz u salu neće biti omogućen tako da savjetujemo da na vrijeme zauzmete svoje mjesto u publici i uživate u izvedbama od kojih će jedna predstavljati Šibensko-kninsku županiju na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će e održati u Kulturnom centru Vodice od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja.