BOŽIĆNA PRIREDBA OŠ MURTERSKI ŠKOJI

Aktivnosti 365 Kultura

Predblagdansko vrijeme plesom, pjesmom i glazbenim mandolinskim numerama, djeca i djelatnici OŠ Murterski škoji, počastili su svoje mjesto izvrsnom kolaž priredbom

Već po navici, kad su u pitanju velike priredbe,a posebno dječje, kino dvorana Žut nekako je uspjela primiti sve posjetitelje, roditelje, djelatnike škole i vrtićku djecu, gdje se udoban tapison opet pokazao kao najbolje mjesto za sjedenje. Školarci su priredili šarolik program kojeg je vodila Mihaela Veronika Šikić, aplauza manjkalo nije, a niti smijeha i bombona, jer nestašna Pipi Duga Čarapa je uz akrobacije i nestašluke, prosula cijelu vreću slatkiša po publici.

Ovog puta, uz školski mandolinskom orkestru, pod ravnanjem maestra Ivana Korunića, kao vokal se priključio i školski pedagog Alen Skroza i to u dvije pjesme- “Cesarici” i “Boat on he river”. Publici se jako svidjela ta sinergija djece i školskog djelatnika u sklopu nastupa, tako da bi to mogao biti poticaj i drugim učiteljima da zapjevaju u kakvoj zajedničkoj točki.

Učenici trećeg i petog razreda izveli su recitaciju “Četiri svijeće došašća”, a “Badnju večer” recitirali su i učenici drugog razreda- Tea, Fabijan, Mia i Marta. Kjara, Marijeta i Tara otpjevale su solo dionicu “Dunjo mirisna”, dok je ritmička grupa bila prava senzacija u dvije točke u Broadway maniri- “Santa Claus is coming to town” i “Svjetlucav prosinac”.
Igrokaz učenika trećeg razreda, “Do srca tvog noćas će sići Bog”, ispričao je priču o najljepšem dijelu godine, u kojem nema mjesta neprijateljstvu, svađi, oholosti, već samo ljubavi, dobroti i plemenitosti. Tia i Dora otpjevale su pjesmu “Božić je”, ples prvašića na pjesmu “Tiha noć” razveselio je sve u publici, nakon čega je Mia izrecitirala tradicionalnu murtersku pjesmicu “Sveti Nikola tvrdo spi”. Učenici iz područne škole u Betini priredili su igrokaz “Okićeni i neokićeni bor”, a trećaši su poslali pregršt čestitki i lijepih želja recitacijom “Sretan Božić”.

Oznake