“BOŽIĆ U SRCU”- KONCERT DJEČJEG ZBORA SV.MIHOVIL

Kultura Magazin

Nakon nedavnog izvrsnog nastupa na smotri zborova “Djeca pjevaju Adventu”, u Katedrali sv. Jakova, manifestaciji koncipiranoj od koncerta dječjih zborova na nivou Šibenske biskupije, Župni dječji zbor “Svetog Mihovila” predstavio se i domaćoj publici koncertom “Božić u srcu” u crkvi Sv. Mihovila.

Prigodnim adventsko- božićnim liturgijskim napjevima, pod ravnanjem voditelja Dominika Kožulića, dječji glasovi i prigodne pjesme, bili su samo “točka na i”, uz raskošno okićeno golemo drvce te  prizore iz grada Betlehema, kojim dominiraju jaslice pune simbolike trenutaka Isusova rođenja u prostranom interijeru Župne crkve.

Tridesetak malih pjevača, odjevenih u tradicionalnu murtersku nošnju, priredili su raznovrstan program koji se sastojao od dva igrokaza. U prvom “Jaslice u srcu” stariji članovi zbora otpjevali su pjesme “Obećana djevica”, “Maleni Isuse”, Požurite pastiri”, te iz mjuzikla “Zvijezda” “Postanimo sad zvijezde neba” i “Djetešce nam se rodilo”. Drugi igrokaz “Sretan Božić” bio je kolaž adventskih pjesama poput poznate “Rodite se narodi” i recitala djece nižih razreda škole.

U zboru, kako saznajemo od voditelja Kožulića, pjeva od trideset do četrdeset djece, polaznika osnove škole, a rado primaju nove članove, koji se mogu javiti voditelju ili župniku don Ivanu Katiću ili jednostavno doći subotom u 11 sati u dvoranu iznad sakristije gdje se održavaju druženja i probe zbora.

Oznake , ,