BOGATA TURISTIČKA PONUDA: LIPANJ I POČETAK SRPNJA U MURTERU PREMAŠILI OČEKIVANJA

Magazin Murter - Kornati

Sama šetnja Murterom ili pak odlazak na plažu odaju nam kako je proteklog mjeseca i početkom srpnja turistička graja u našem mjestu i veća nego prethodnih godina, i to ne samo posljednje dvije ‘koronaške’ već i one dosad rekordne 2019., a turistički podaci potvrđuju naša zapažanja.

Naime, od 1. do 30. lipnja u Murteru je ostvareno ukupno 6.849 dolazaka što je porast u usporedbi s lanjskom godinom od 36,71 posto, a takav trend se prelio i na početak srpnja. Poznati smo po obiteljskom turizmu, pa logično, najviše noćenja ostvaruje smještaj u privatnim apartmanima i kućama. Tako su privatni iznajmljivači ove godine početkom lipnja imali pravo osjetiti realni optimizam s obzirom da je zabilježeno gotovo 45 posto više noćenja nego lani. Također, porast noćenja bilježe i brojni kampovi na području naše Općine.

U svim turističkim analizama i statistikama, osvrćemo se na rekordnu 2019. godinu, a posebno veseli porast od malih 1,2 posto u noćenjima u odnosu na lipanj te gotovo 98 posto dolazaka uspoređujući s istim razdobljem. A svi i vjerujemo, iako se tada činilo da je to nemoguće da nas kroz srpanj i kolovoz očekuju novi rekordi na zadovoljstvo svih koji se bave turizmom ali i gostiju koji će nas tek posjetiti.

– Kako mi sami kažemo, cijela godina je priprema za sezonu, kako u privatnom sektoru, tako i kroz općinske i komunalne projekte. Svake godine pokušavamo napraviti što više i sve bolje, unaprijediti svaki segment naših života i našeg mjesta. oveOsmo godine puno radili na uređenju i unaprijeđenju šetnica, biciklističkih staza i vidikovaca na području naše Općine, a time želimo poboljšati turističku ponudu, razveseliti naše stare goste ali i one koji prvi puta dolaze u Murter. Svakako nam je u cilju održavati sve ono što smo napravili posljednjih godina, da se ne zapušta učinjeno jer ne mislimo da ima smisla ići u nove projekte, a ovo što imamo da ‘nagriza’ zub vremena. Drago nam je da naš trud prepoznaju i gosti te je zbog dobrog rada i truda cijele zajedncie Murter jedna od najtraženijih destinacija na Jadranu – kaže nam načelnik Toni Turčinov.

Uz domaće, naši tradicionalni gosti – Nijemci, Slovenci, Česi, Austrijanci i Poljaci iz godine u godinu dokazuju da se sva dugogodišnja ulaganja i projekti, kako Općine i Turističke zajednice, tako i ugostitelja i mnogobrojnih murterskih udruga, ali i unapređenje pružatelja smještaja itekako isplati, a Murter postaje top ljetna destinacija u ovom dijelu Dalmacije sa najraznovrsnijim sadržajima i iskustvima.

Zašto je to tako i da se stvarno imamo čime ponositi možete pročitati u ovom članku.