BADMINTON TURNIR U MURTERU- 4.MEĐUNARODNO NATJECANJE U SD “MURTER”

Aktivnosti 365 Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Sport TZO Murter Kornati

Za nepunih tjedan dana, u Sportskoj dvorani Murter održat će se 4. Međunarodni turnir u badmintonu, koji će biti prvo sportsko okupljanje natjecateljskog karaktera- u danima “nakon korone”. Organizator turnira je Tadej Škof , direktor međunarodne lige i predsjednik badminton kluba Pišece iz Slovenije, uz potporu Općine i TZO Murter Kornati. Turnir se igra u subotu, 20.6.2019. od 8.00 sati u Sportskoj dvorani Murter, a trajat će do 16:00 sati.

Više o samom turniru, saznali smo od Škofa, istinskog zaljubljenika u Murter:
“Prije nekoliko godina, prvo smo došli na Murter na pripreme prije natjecateljske sezone. Kako sam kao direktor međunarodne lige ” www.ada-badminton.com ” zadužen za širenje badmintona, prvi turnir napravili smo 2017., kao zabavu za kraj sezone. Prve godine bilo nas je oko tridesetak, a ostale dvije godine brojka sudionika je oko sedamdesetak, što planiramo i ove godine, jer se turnir održava u jednom danu i na osam terena, pa smo ograničeni brojem igrača i vremenom. Drago mi je da se tradicija badminton u Murteru nastavlja, optimizam nas nije napuštao niti u danima kad je tu vladala karantena zbog epidemije Covid-19, nekako smo svi zajedno vjerovali da će se ovo naše sportsko, ali i prijateljsko druženje realizirati. Zahvalan sam nesebičnoj podršci TZO i Općine Murter-Kornati za pomoć pri izvedbi turnira. Ove godine na turniru sudjeluju igrači iz klubova Široki Brijeg, Split, Zadar, Brač, Rijeka, Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Pišece, Ljubljana, Mengeš, Idrija, Izola, Celje, što broji oko 70 igrača iz šire regije, a sudjelovat će i bivši prvaci Hrvatske i Slovenije. Igra se u kategorijama: muškarci i žene pojedinačno pro, muškarci i žene pojedinačno rekreacija, te specifični dvojici, koji se igraju samo na Murteru”.

Badminton potječe iz Engleske, dinamičan je natjecateljski i standardni olimpijski sport u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para, te traži izdržljivost, snagu i brzinu. “Službeno” se igra u pet kategorija: pojedinačno žene i muškarci, ženski i muški parovi, te mješoviti parovi, no također je vrlo raširen vid rekreacije, pogodan i za igru u prirodi, bez mreže ili pravila. Domaćina- natjecatelja iz Murtera, kako saznajemo, do ove godine nije bilo, ali se očekuje dolazak igrača rekreativaca iz susjednog Šibenika.

Po završetku turnira, u prostoru Atriuma osnovne škole “Murterski škoji”, bit će priređen tradicionalni piknik na otvorenom, uz slovenske grill delicije i pivo. Osim članova klubova i nekadašnjih prvaka, badminton će zaigrati svi koji se žele okušati u ovom sportu, odrasli posjetitelji, ali i djeca, a prisutni će moći testirati profesionalnu opremu “Li-ning”, družiti se s bivšim prvakom Hrvatske. Djecu očekuju zabavne igre i “Prstomet” zabavno natjecanje u bacanju gumenih pločica prstenolikog obilka za sve raspoložene.
U noćnim satima, na Trgu Rudina u 21 sat, sve sudionike turnira zabavljat će Oliver Jakovčev Berekin.