APEL NAČELNIKA TURČINOVA USLJED ODLUKE O MJERAMA PREVENTIVE OD KORONA VIRUSA COVID-19 (SARS—CoV-2)

Intervju Magazin Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Uslijed današnje odluke Stožera civilne zaštite Općine Murter-Kornati o zatvaranju ugostiteljskih objekata, izmijenjenim načinom rada ambulante, ureda TZO i ostalih objekata kroz čije korištenje postoji ugroza za ljudsko zdravlje kroz infekciju korona virusom COVID-19 (SARS—CoV-2), načelnik Toni Turčinov obratio se svim mještanima i žiteljima Murtera, apelirajući na savjesno ponašanje i suradnju:

“Odluka Stožera civilne zaštite donesena danas je preventivna mjera kojom želimo pomoći spasiti jedan dio ljudi koji spada u rizičnu skupinu. Radi se o onima koji imaju respiratorne bolesti i poteškoće poput astme i kroničnih bronhitisa, starije osobe, osobe koje se liječe od karcinoma, osobe koje su u post operativnom oporavku, osobe koje su s intenzivne njege puštena na kućno liječenje, rodilje i slično.
Kako je ovaj vikend evidentiran veliki priliv dolazaka gostiju iz inozemstva, pogotovo iz Italije, Austrije i Njemačke, gdje je korona virus nažalost u sve većem porastu, ne želim da itko od nas, koji možemo preventivnim mjerama zaštite očuvati zdravlje svih nas, bude odgovoran za moguće posljedice koje dešavaju ne samo “njima”, već i svima nama, te je ovakva postrožena odluka donesena za dobrobit svih nas.”

POMOĆI ĆEMO UGOSTITELJIMA:

Što se tiče zatvaranja ugostiteljskih objekata konkretno,  molim sve vlasnike da prihvate tu odluku kao odluku o kojoj ovise ljudski životi. Svakako ćemo svima izaći u susret kad krizno stanje prestane kroz poreze, kroz cijene najma “štekata” i sve što bude trebalo da se spasi poslovanje i ne bude šteta za nikoga. Život je nešto najbitnije i ovih dva ili više tjedana, koliko bude trajala ovakva situacija, moramo se savjesno pridržavati priopćenih mjera, kao i mjera o zaštiti po naputku Ministarstva zdravstva i Vlade Republike Hrvatske, kako bi očuvali zdravlje i živote naših starijih i najmlađih. “

SLIJEDIMO UPUTE DOKTORICE CIVILNOG STOŽERA:

“Veoma važan je i dogovor s doktoricom iz Stožera civilne zaštite Murtera, a radi se o tome da će se napraviti dvije ili tri prostorije za samoizolaciju i karantenu, a posebno molim sve one koje imaju odluku o samoizolaciji da je poštuju. Općina će ići u nabavku jednog dijela hrane za sve one kojima takva pomoć bude nužna i pokušat ćemo napraviti dva ili tri prostora za teže slučajeve, kako nas ne bi ništa dočekalo nespremne. Svakako ako primijetite bilo kakve simptome, molimo sve građane da NE dolaze u čekaonicu ambulante, već da nazovu broj ambulante 022 435 262, kako bi se pozivom dogovorili se s liječnikom oko daljnjih koraka. Posebno molimo sve osobe koje su doputovale iz inozemstva u posljednjih 14 dana ili osobe koje su bile u bliskom kontaktu s osobama iz inozemstva, da se jave na telefon dežurnog epidemiologa 091 434 1201, radi dobivanja uputa.
Nije lako, nije jednostavno funkcionirati u ovim izvanrednim uvjetima nikome od nas sad kad sve staje, ali svakako neupitno je da sve podredimo ljudskom životu. “

Apeliram i molim sve ljude da se drže ovih mjera!

Oznake ,