ADVENT U MURTERU RAZVESELIT ĆE I VELIKE I MALE, A ‘MURTERSKO SRCE’ KUCA ZA KIARU GORŠIĆ

Aktivnosti 365 Magazin Murter - Kornati

Ovogodišnji Advent u Murteru donosi nam raznovrsne događaje, što možemo zahvaliti i udrugama koje djeluju na području naše Općine (Latinsko idro, Zaokret, SKUD Kreativac, Klub po guštu, Argonauta, Ogranak Matice hrvatske u Murteru), murterskim ugostiteljima, DV Pčelica , TZO Murter-Kornati te Općini Murter-Kornati.

 

Udruge pozivaju polaznike svih dobnih skupina na svoje kreativne radionice izrade božićnih ukrasa. Radionice će se održati u Društvenom centru JEDRO. Tako će im se svi zainteresirani moći pridružiti  i zajedno s njima izrađivati božićne ukrase od recikliranih materijala, a ove godine će se aktivnostima udruga pridružiti i mlade snage murterske lokalne zajednice pod nazivom Klub po guštu.

– Pozivamo sve koje zanima rad lokalnih udruga Murtera da nam se pridruže u danima koji slijede, da se u kreativnoj atmosferi upoznate s njihovim radom te da zajedno učinimo nešto dobro u ovim predblagdanskim danima – poručili su iz DC-a Jedro.

Ove godine SKUD Kreativac organizira 3 BOŽIĆNE DRUŽIONICE različite tematike u Sportskoj dvorani Murter.

Raspored družionica:

11. prosinca u 16 sati prva KREATIVNA družionica djece svih uzrasta u kojoj će djeca iskušati  spretne prstiće, te skupiti dovoljno materijala za humanitarnu prodaju na Božićnom sajmu.

18. prosinca u 16 sati druga PLESNA DRUŽIONICA također za djecu svih uzrasta, da se okušaju u ritmičkoj sceni čija premijera će se održati 19.12. na Božićnoj zabavi koja će se odviti na Trgu Rudina!

23. prosinca u 17 sati treća DRUŽIONICA uz prigodnu video projekciju uoči Božića kao šlag na kraju. Kokice i sokovi osigurani!!

– Advent ili došašće je vrijeme pripreme za blagdan Božića. Vrijeme iščekivanja, nade, budnosti i čežnje. Upravo zbog toga ‘Murtersko srce’ ide za djevojčicu Kiaru Goršić. S obzirom da je cijeli program adventa humanitarnog karaktera, neizostavni su i naši murterski chefovi koji će pripremiti 19. prosinca na Trgu Rudina vrhunske delicije – poručili su iz TZ-a.

Istog dana, u nedjelju, 19. prosinca, od 9.30 na Trgu Rudina održat će se Božićni sajam gdje će DV Pčelica i sve udruge koje su provodile radionice prodavati svoje proizvode, a sav prikupljen novac ići će za Kiarino liječenje, a također, djelatnice Općine Murter-Kornati zasladit će vas murterskim pršunatama.

I Za kraj, kako bi najmlađi bili sretni, u utorka, 21. prosinca u 15 sati na Trgu Rudina bit će predstava ‘Čarobna zima’ koju izvode Čarobni animatori, uz podjelu božićnih poklona.