6. MURTER OPEN TURNIR U BADMINTONU: SPORTSKI VIKEND I OVE GODINE POTVRDIO SLOVENSKO-MURTERSKO PRIJATELJSTVO

Nekategorizirano

Proteklog vikenda u Murteru je održan 6. Otočni Murter open turnir u badmintonu, na kojem je sudjelovalo 100 natjecatelja iz cijele regije i jedan natjecatelj iz Murtera – Šime Škevin. Šestu godinu za redom tako je sportskim vikendom još jednom potvrđeno slovensko-murtersko prijateljstvo i suradnja.

Nakon turnira natjecatelji su uživali u tradicionalnom pikniku na otvorenom ispred Sportske dvorane, u večernjim satima na Rudini su proglašeni pobjednici i podijeljene nagrade, a atmosferu je uveličao Ivica Sikirić Ićo koji je okupljene raspjevao i rasplesao.

– Najjača ekipa ovogodišnjeg turnira je po izboru natjecatelja ekipa iz Splita. Veseli me da i u Dalmaciji badminton postaje sve popularniji, a to smo ove godine osvijestili s obzirom da je bilo čak 50 natjecatelja iz Badmintonskih klubova iz Zadra, Splita, Dubrovnika, Brača, Visa – kazao nam je Tadej Škof, organizator i predsjednik Badminton kluba Pišece iz Slovenije te otkrio kako za iduću sezonu pripremaju nešto novo, a možda čak i dva međunarodna turnira u Murteru.

Osim samog turnira i sportskog nadmetanja ove godine je po prvi puta turnir poprimio i humanitarnu notu kroz projekt Badminton kluba Pišece ‘Kolesarim za naše otroke’.

Sedam sportaša je iz Brežica krenulo biciklima u četiri ujuro, a nakon 230 kilometara i odmora, nastavili su vožnju do Murtera. Tako je njih sedam u dva dana bicikliralo 370 kilometara, a tom su prilikom prikupili 10 tisuća kuna koja će donirati za opremu djeci slabijeg imovinskog stanja koja kod nas treniraju i za smještaj natjecatelja iduće godine- priča nam Škof u ime organizatora i voditelja ove humanitarne biciklijade Matej Ogorevc.

 Sponzori ovog turnira i prijateljskog druženja su Općina Murter-Kornati, Turistička zajednica i Yonex.

U nastavku pogledajte rezultate po kategorijama i fotogaleriju.

 

M pojedinačno

 1. Dejan Canjuga HRV
 2. Hrvoje Glogovšek HRV
 3. Viktor Lazar HRV

 

M pojedinačno B:

 1. Dario Daić HRV
 2. Mario Čudina HRV
 3. Andraž Tinta SLO

 

M pojedinačno pro:

 1. Ivan Hotko SLO
 2. Janez Božič SLO
 3. Neven Sitar HRV

 

Ž pojedinačno:

 1. Gordana Seničić Hanžek HRV
 2. Sunčica Puljić HRV
 3. Ana Stefanovski HRV

 

Dječji turnir:

 1. Mihael Škof SLO
 2. Jan Hotko SLO
 3. Nej Bizjan SLO

 

Slučajni parovi:

 

 1. Gregor Peškir SLO , Tamara Vuglek HRV
 2. Janez Božič SLO , Vedran Narlović HRV
 3. Luka Stjelja SLO  , Marjana Češkić BIH