25. REGATA LATINSKO IDRO: GAJETA ‘TRTUŠA’ S KAPETANOM ANTOM TURČINOVOM PRVA UJEDRILA U CILJ

Magazin Murter - Kornati

Sunce i malo vitra te 72 leuta, gajeta, kaića i kvarnerskih barki obilježili su 25. regatu Latinsko idro u nedjelju, 2. listopada, kao vrhunac manifestacije kojom već godinama organizatori, kroz bogat program, održavaju i oživljavaju tradiciju i baštinu.

Murterskim akvatorijem tako su jučer drveni brodovi razvijenih jedara, još jednom pokazali impresivnu snagu tradicije, baštine i ljubavi, a publiku i promatrače ostavili bez daha u svoj svojoj ljepoti i snazi.

Pobjednik 25. regate na Latinsko idro je posada gajete Trtuše na čelu s kormilarom Antom Turčinovom, druga je u cilj ujedrila Kvarnerska barka s kormilarom Robertom Mohovićem iz Lovrana, a treće mjesto zauzela je gajeta Sirotica s kormilarom Damirom Čorkalom.

Imali smo jako loš start, zapeli smo, busali se s drugim brodovima, a kad smo se na kraju očistili bili smo tek deseti, što kao favoriti regate nismo očekivali. Na čelu su bili Čorkalo, Dega i Duje Perić, a mi daleko iza. Probijali smo se doslovno kroz iglene ušice i iskoristili priliku koja nam se pružila između Radelja i Zminjaka – kazao je pobjednički kapetan Ante Turčinov nakon regate za Rudina press.